Vakuumatoriai – patogus ir lengvas būdas išlaikyti maistą šviežią
Maisto švaistymas yra labai opi problema, todėl siekiant to išvengti į pagalbą galima pasitelkti vakuumatorius. Vakuumatoriumi supakuotas maista, gali išlikti tinkamu vartoti net iki 5 kartų ilgiau nei nefasuoti maisto produktai. Suvakuumuotas maistas bus gaivesnis bei šviežesnis, nes vakuumavimo metu iš pakuotės pašalinsite daugumą medžiagų, kurios skatina gedimą.
Vakuumatorių privalumai
Visų pirma, naudojant vakuumatorių yra išsaugoma maisto kokybė. Iš maišelio pašalindami orą, maistą apsaugosite nuo bakterijų dauginimosi bei dehidratacijos. Maistas ilgesnį laiką išliks šviežias. Kitas privalumas – sutaupysite laiko bei darbo. Maistą galite suvakuumuoti porcijomis, kurias vėliau lengva pašildyti. Galiausiai, vakuumatoriai padeda sutaupyti pinigų. Kadangi vakuumuojant maistą mažinamas jo išmetimas, tai tiesiogiai prisideda prie pinigų išsaugojimo.
Ką galima vakuumuoti vakuumatoriumi?
Suvakuumuoti galima beveik bet kokį maistą – mėsą, daržoves, vaisius ir birius produktus. Tačiau yra keletas išimčių: tam tikrus maisto produktus prieš vakuumuojant reikia apdoroti, o kitų visiškai negalima vakuumuoti. Pavyzdžiui, brokoliai, žiediniai kopūstai ar paprasti kopūstai prieš vakuumuojant turėtų būti apvirti. O grybų, česnako, bei minkštųjų sūrių iš viso negalima vakuumuoti, kadangi juose yra bakterijų, kurios geba daugintis net nesant deguoniui. Rekomenduojama prieš vakuumuojant maisto produktus įsitikinti, kad jie yra pakankamai atvėsę – bent iki kambario temperatūros.
Vakuumatorių tipai
Vakuumatoriai gali būti dviejų tipų: bekameriai arba kameriniai. Taip pat profesionalūs, pramoniniai arba tinkami naudoti namie. Išoriniai vakuumatoriai yra nebrangūs ir kompaktiški, o taip pat tai yra populiariausias vakuumatorių tipas, dažniausiai naudojamas namuose. Tai puikus pasirinkimas, jei vakuumuosite tik retkarčiais ir nenorite vakuumuoti skysčių. Išoriniai vakuumatoriai užtikrina puikų sandarumą, tačiau neturi daug universalumo ir našumo, kurį gali suteikti kamerinis tipas.
Kameriniuose vakuumatoriuose sandarinimo maišelis yra įdedamas į jo vidų, o virš jo nuleidžiamas dangtis. Vakuumatorius automatiškai pašalina visą orą iš maišelio. Šio tipo vakuumatoriumi galima užsandarinti sriubas, troškinius ir praktiškai bet kokį skystį. Šis vakuumatorius yra našesnis bei universalesnis. Jie gali suvakuumuoti daugiau maišelių, todėl yra patogesni. Dažniausiai kameriniai vakuumatoriai būna pramoniniai arba naudojami profesionaliai.
Vakuumatoriai namams – gera kaina perkant internetu
Sutaupykite maisto, laiko ir pinigų – įsigykite vakuumatorių ir palengvinkite savo kasdienybę. Siūlome įvairių rūšių vakuumatorių bei jų priedų pasirinkimą internetu už gerą kainą. Akcijų metu patinkančius vakuumatorius galite įsigykite dar pigiau.