Vakuumatorius padeda ilgiau išlaikyti maisto šviežumą ir ženkliai sutaupyti vietos šaldytuve. Varlė.lt specialistai pastebi, kad vakuumatorių populiarumas pastaruoju metu ženkliai išaugo. Maisto vakuumavimo procesas yra labai paprastas, o didelė pasiūla lemia, kad įrenginiai nekainuoja daug. Į ką būtina atkreipti dėmesį renkantis vakuumatorių namams, pataria Varlė.lt specialistai.
Kas yra vakuumatorius?
Vakuumatorius – idealus virtuvės technikos išradimas tiems, kurie nori laikyti maistą higieninėmis sąlygomis ir tuo pačiu prailginti jo galiojimo laiką. Šis paprastas įrenginys oro pašalinimo iš specialaus vakuumavimo maišelio dėka leidžia sandariai supakuoti maisto produktus. Vakuumavimas leidžia išlaikyti maisto produktų šviežumą net iki 5 kartų ilgiau nei laikant juos tradiciniuose maišeliuose šaldiklyje. Dauguma žmonių vakuumatorių naudoja maisto konservavimo tikslais, tačiau tai nėra vienintelė šių įrenginių taikymo sritis. Vakuumatorius taip pat gali praversti norint išsaugoti nepakitusios spalvos dokumentus ar bižuteriją. Vakuumavimo metu ištrauktas oras užkerta kelia oksidacijos procesui. Teoriškai vakuumuoti galima praktiškai visus maisto produktus: šviežią mėsą, žuvį, vaisius ar grybus. Išskirtinės vakuumo savybės užtikrina ilgalaikį maisto šviežumą ir tinkamumą vartojimui.
Kodėl verta įsigyti vakuumatorių?
Vakuumatorius ne tik
padeda sustabdyti deguonies patekimą į produktą, bet ir maksimaliai sulaiko
drėgmę, todėl maisto produktai ir pusgaminiai neišdžiūsta. Kokie yra
pagrindiniai vakuumatoriaus naudojimo privalumai?
- Užtikrina net iki 5 kartų ilgesnį maisto produktų šviežumą.
- Išlaikoma maistinė …
Skaityti daugiau