Gartraukis išvalo virtuvės patalpą nuo visų kvapų ir garų, kurie susidaro verdant ir kepant. Taip pat jis pašalina ore esantį drėgmės perteklių. Gartraukis būtinas kiekvienoje virtuvėje kaip šaldytuvas ir viryklė.
Jei manote, kad gartraukių modeliai mažai skiriasi vienas nuo kito, tai pirmasis apsilankymas parduotuvėje įtikins, kad taip nėra. Gartraukių rūšių yra daugybė, o skiriasi jie ne tik išvaizda, bet ir galingumu, oro valymo technologija, filtrų rūšimis ir t. t. Taigi rinktis reikia apgalvotai, o ne pirkti pirmą pasitaikiusį.
Prieš perkant gartraukį, reikia atsakyti sau į keletą klausimų. Visų pirma nuspręskite, kiek pinigų gali skirti, nes gartraukių kainos prasideda nuo 150–200 litų ir baigiasi 10-15 tūkstančių.
Techniniai gartraukio parametrai pirmiausia priklauso nuo to, kiek jis gali užimti vietos virtuvėje. Įrenginėjant virtuvę reikėtų iš anksto numatyti, kur bus gartraukis ir kaip jis turi atrodyti. Taip pat reikia turėti omenyje, kad jis gali tapti įdomiu virtuvės akcentu, o ne tik surinkti nemalonius kvapus.
Virtuvinių gartraukių rūšys:
- ištraukiantis;
- įsiurbiantis.
Ištraukiantis (kamininis) gartraukis
Kamininiai gartraukiai tai patys populiariausi Lietuvos parduotuvėse. Jų veikimo principas yra gana paprastas: visi kvapai, riebalai per kaminą yra išmetami į išorę. Šio tipo gartraukis yra sujungtas su ventiliacijos sistema.
Kamininių gartraukių pagrindinės ypatybės:
- ištrauktas oras yra išmetamas į išorę;
- pigus eksploatavimas; …
!--more-->
Skaityti daugiau
Viena didžiausių internetinių parduotuvių Lietuvoje „Varlė.lt“ tapo oficialiu vokiškos buitinės technikos gamintojos „Miele“ partneriu.
Skaityti daugiau