Gartraukis – būtiniausias ir reikalingiausias virtuvės įrenginys
Geriausias būdas virtuvėje atsikratyti garais, karščiu bei kitais, maisto ruošimo metu, išsiskiriančiais elementais – gartraukis. Tai vienas iš svarbiausių virtuvės įrenginių. Šis įrenginys turi ir naudoja ventiliatorių arba pūstuvo variklį, kad ištrauktų oro nešvarumus susidarančius gamybos metu. Ištraukdamas ir pašalindamas užterštą orą, gartraukis palaiko gerą oro kokybę virtuvėje ir palengvina jos valymą. Na, o platus įvairių dydžių, dizainų bei montavimo tipų pasirinkimas, suteikia galimybę pasirinkti patį tinkamiausią ir labiausiai poreikius patenkinantį gartraukį, savo virtuvei.
Kodėl virtuvėje svarbu turėti gartraukį?
Gartraukį tikrai galime laikyti neatsiejama virtuvės dalimi. Jis yra be galo naudingas ir reikalingas, pirmiausia, dėl to, kad jis pagerina oro kokybę erdvėje. Tai, ko gero, yra viena iš pagrindinių priežasčių, dėl kurios virtuvėje gartraukis reikalingas. Gartraukis pašalina nemalonius kvapus, dūmus, riebalus ir kitus nešvarumus, kurie išsiskiria maisto ruošimo proceso metu. Užterštas oras yra įtraukiamas į gartraukį ventiliatoriaus pagalba ir yra išstumiamas lauk arba išfiltruojamas ir grąžinamas atgal. Be gartraukio, tektų kvėpuoti užterštu oru, pilnu riebalų, dūmų ir kitų, net kenksmingų dalelių. Negana to, teigiama, kad gartraukiai gali apsaugoti nuo apsinuodijimo anglies monoksidu. Žinoma, naudojant gartraukį, virtuvėje taip pat nebus taip karšta. Tai reiškia, kad gaminti ir ruošti maistą bus kur kas patogiau, kadangi, gartraukis pašalins papildomą karštį ir garus iš aplinkos. Taip gaminti bus maloniau ir patogiau.
Atsikratysite nemalonių kvapų. Kiekvienas žino, kad nemalonus kvapas tikrai gali sugadinti apetitą. Dėl šios priežasties, gartraukis yra labai naudingas ir reikalingas, kadangi, jis geba pašalinti gaminimo proceso metu atsirandančius, ne pačius maloniausius kvapus. Taip virtuvėje bus jaučiama gaiva.
Turėdami gartraukį lengviau valysite virtuvę. Be gartraukio, virtuvėje, ant įvairiausi paviršių nusėstų riebalai, papildoma, maisto ruošimo metu susidaranti drėgmė. Visa tai ant paviršių palieka plėvelę, kurią gali būti be galo sunku nuvalyti. Na, o jei virtuvėje puikuosis gartauktis, apie varginantį paviršių valymą tikrai galėsite pamiršti. Tinkama erdvės ventiliacija taip pat užkerta kelią bakterijų dauginimuisi, pelėsio atsiradimui ir yra būtina tiems, kurie susiduria su alergijomis, turi astmą.
Gartraukis suteiks papildomą apšvietimą, kuris naudingas gaminant maistą. Tinkamas apšvietimas taip pat leis nuvalyti paviršius lengviau, efektyviau. Dažniausiai, visi gartraukia turi integruotas, keičiamo tipo lemputes, kurios apšviečia erdvę esančia po gartraukiu.
Naudinga pabrėžti, kad gartraukiai yra ne tik praktiški, bet ir stilingi. Tad, jie puikiai gali papildyti virtuvės interjerą. Na, o dėka skirtingų dizainų, spalvų, tipų pasirinkimo, kiekvienas gali rasti tokį gartraukį, kuris labiausiai tinka virtuvei.
Kaip išsirinkti tinkamiausią gartraukį?
Niekas nedrįstų ginčytis, kad gartraukis yra tas įrenginys, kuris privalo būti kiekvienoje virtuvėje. Jis surenka kvapus, garus ir dūmus ir padaro virtuvės valymą daug lengvesniu. Siekiant įsigyti tinkamiausią gartraukį savo virtuvei, prieš tai darant, vertėtų atsižvelgti į kelis, labai naudingus kriterijus, kurie turėtų palengvinti gartraukio pasirinkimą.
Visų pirma, naudinga žinoti, kad gartraukiai, pagal montavimo ir veikimo principą būna kelių tipų. Pirmasis iš jų – po spintele montuojami gartraukiai. Jie tvirtinami prie spintelės, esančios po virykle. Šio tipo gartraukiai gali būti skirtingų dydžių ir galingumų, o taip pat, be ventiliacijos arba su ja. Ypač populiarus po spintele montuojamas ištraukiamas gartraukis, kuris gali būti ištraukiamas naudojant, jei reikia didesnio garų traukimo, tačiau, nenaudojamas yra gana kompaktiško dydžio ir beveik nepastebimas. Sekantis tipas – prie sienos montuojami gartraukiai. Savo išvaizda jie panašūs į po spintele montuojamus gartraukius, tačiau, yra tvirtinami prie sienos. Kamino tipo gartraukis – montuojamas prie sienos, virš viryklės. Jis turi dūmtraukį, kuris tvirtinamas prie sienos iki lubų, todėl, jei virš viryklės turite spinteles, jas reikės pašalinti. Toks gartraukis gali būti kampinis arba standartinis, tiesus. Erdviniai gartraukiai – stilingas gartraukių tipas. Toks gartraukis pakabinamas nuo lubų virš viryklės, todėl, galima sakyti, kad jis yra lubinis. Jis puikiai tinka virtuvėms, kurios turi saleles ir jose įmontuotas virykles. Erdviniai gartraukiai pasižymi skirtingais stiliais, gali būti stikliniai, metaliniai ar tradiciniai. Integruojamas į viryklę gartraukis – modernus ir praktiškas. Šio tipo gartraukiai yra įmontuojami šalia viryklės ir išlenda tik tuomet, kai yra naudojami. Garus ir dūmus jie surenka horizontaliai. Šiomis dienomis, tai ypač populiarus pasirinkimas, ypač tiems, kurie nemėgsta tradicinių tipų gartraukių išvaizdos ir nori, kad virtuvė atrodytų minimalistiškai. Galiausiai, recirkuliaciniai gartraukiai be ventiliacijos. Tai gartraukių tipas, kuriam nereikalingos ventiliacijos angos ir jie gali būti tiek montuojami prie spintelės, tiek sieniai ar lubiniai. Šie gartraukiai sugeria dūmus, garus ir šilumą sklindančią nuo viryklės, tačiau, naudodami filtrus, išvalo orą ir sugrąžina jį atgal į patalpą. Dažniausiai, tokio tipo gartraukiai būna su anglies filtrais, kurie pašalina nemalonius kvapus. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie namuose neturi galimybės prijungti gartraukio prie ventiliacinės sistemos.
Atsižvelkite į gartraukio dydį. Gartraukis turėtų būti tokio paties arba šiek tiek didesnio pločio nei jūsų viryklė. Gartraukiai, pagal dydį gali būti siauresni – maždaug 60 cm pločio ir platesni – apie 90 cm pločio. Tačiau, gerai paieškojus galite rasti ir nestandartinio dydžio gartraukių, pavyzdžiui, 50 cm pločio.
Atkreipkite dėmesį į gartraukio galingumą. Gartraukių galingumas arba oro srauto ištraukimas yra matuojamas kubiniais metrais per valandą. Jei gaminate daug ir dažnai, o gamybos metu susidaro daug garų ir kvapų, pasirinkite gartraukį, kurio galingumas yra bent 600 m3/h. Standartinis gartraukiu galingumas yra maždaug nuo 150 iki 200 m3/h, tačiau, yra ir ypač galingų, kurių galingumas siekia iki 800 m3/h.
Pravartu, pasidomėti apie gartraukio filtrus. Gartraukiuose, kurie yra jungiami prie ventiliacijos angos, naudojami aliuminiai filtrai, kurie sugeria riebalus, prieš dūmų ir kvapų išskyrimą į lauką. Šie filtrai gali būti plaunami, o tai derėtų daryti kartą per mėnesį, priklausomai nuo naudojimo. Recirkuliaciniuose gartraukiuose be ventiliacijos naudojami anglies filtrai, kurie sugeria riebalus ir nemalonius kvapus, kad jie negrįžtų atgal į patalpą. Šie filtrai nėra plaunami ir turi būti keičiami kas kelis mėnesius, priklausomai nuo naudojimo intensyvumo.
Gartraukiai – gera kaina perkant internetu
Neatsiejama virtuvės dalis ir vienas iš būtiniausių įrenginių – gartraukis. Jis efektyviai pašalina garus, dūmus, riebalus bei kvapus ir suteikia puikią oro kokybę, virtuvei. Siūlome platų, įvairių dydžių, tipų ir dizainų gartraukių asortimentą internetu, o gerą kainą – garantuojame. Akcijų metu, norimus gartraukius galėsite įsigyti dar pigiau.