Gartraukiai – būtiniausias ir reikalingiausias virtuvės įrenginys
Geriausias būdas virtuvėje atsikratyti garais, karščiu bei kitais, maisto ruošimo metu, išsiskiriančiais elementais – gartraukis. Tai vienas iš svarbiausių virtuvės įrenginių. Šis įrenginys turi ir naudoja ventiliatorių arba pūstuvo variklį, kad ištrauktų oro nešvarumus susidarančius gamybos metu. Ištraukdamas ir pašalindamas užterštą orą, prietaisas palaiko gerą oro kokybę virtuvėje ir palengvina jos valymą. Na, o platus įvairių dydžių, dizainų bei montavimo tipų pasirinkimas, suteikia galimybę pasirinkti patį tinkamiausią ir labiausiai poreikius patenkinantį gartraukį, savo virtuvei.
Kodėl virtuvėje svarbu turėti gartraukį?
Gartraukis tikrai yra neatsiejama virtuvės dalis, o jo vaidmuo virtuvėje yra nepaprastai svarbus. Išskyrėme keletą esminų aspektų kodėl šis buitinės technikos prietaisas yra toks svarbus jūsų virtuvėje.
- Jis yra be galo naudingas ir reikalingas, pirmiausia, dėl to, kad jis pagerina oro kokybę erdvėje. Gartraukiai pašalina nemalonius kvapus, dūmus, riebalus ir kitus nešvarumus, kurie išsiskiria maisto ruošimo proceso metu. Užterštas oras yra įtraukiamas į buitinės technikos prietaisą ventiliatoriaus pagalba ir yra išstumiamas lauk arba išfiltruojamas ir grąžinamas atgal. Be šios buitinės technikos, tektų kvėpuoti užterštu oru, pilnu riebalų, dūmų ir kitų, net kenksmingų dalelių.
- Atsikratysite nemalonių kvapų. Kiekvienas žino, kad nemalonus kvapas tikrai gali sugadinti apetitą. Dėl šios priežasties, gartraukis yra labai naudingas ir reikalingas, kadangi, jis geba pašalinti gaminimo proceso metu atsirandančius, ne pačius maloniausius kvapus. Taip virtuvėje bus jaučiama gaiva.
- Žinoma, naudojant šį pagalbininką, virtuvėje taip pat nebus taip karšta. Tai reiškia, kad gaminti ir ruošti maistą bus kur kas patogiau, kadangi, jis pašalins papildomą karštį ir garus iš aplinkos. Taip gaminti bus maloniau ir patogiau.
- Turėdami šį buitinės technikos prietaisą lengviau valysite virtuvę. Be jo, virtuvėje, ant įvairiausi paviršių nusėstų riebalai, papildoma, maisto ruošimo metu susidaranti drėgmė. Visa tai ant paviršių palieka plėvelę, kurią gali būti be galo sunku nuvalyti. Na, o jei virtuvėje puikuosis gartauktis, apie varginantį paviršių valymą tikrai galėsite pamiršti. Tinkama erdvės ventiliacija taip pat užkerta kelią bakterijų dauginimuisi, pelėsio atsiradimui ir yra būtina tiems, kurie susiduria su alergijomis, turi astmą.
- Šis virtuvės technikos prietaisas suteiks papildomą apšvietimą, kuris naudingas gaminant maistą. Tinkamas apšvietimas taip pat leis nuvalyti paviršius lengviau, efektyviau. Dažniausiai, visi gartraukiai turi integruotas, keičiamo tipo lemputes, kurios apšviečia maisto gaminimo erdvę.
- Naudinga pabrėžti, kad, šie buitinės technikos prietaisai, yra ne tik praktiški, bet ir stilingi. Tad, jie puikiai gali papildyti virtuvės interjerą. Na, o dėka skirtingų dizainų, spalvų, tipų pasirinkimo, kiekvienas gali rasti tokį gartraukį, kuris labiausiai tinka virtuvei.
Kaip išsirinkti tinkamiausią gartraukį?
Niekas nedrįstų ginčytis, kad gartraukis yra tas įrenginys, kuris privalo būti kiekvienoje virtuvėje. Jis surenka kvapus, garus ir dūmus, bei virtuvės valymą padaro daug lengvesniu. Siekiant įsigyti tinkamiausią tokį virtuvės technikos prietaisą, prieš tai darant, vertėtų atsižvelgti į kelis, labai naudingus kriterijus, kurie turėtų palengvinti pasirinkimą.
Visų pirma, naudinga žinoti, kad gartraukiai, pagal montavimo ir veikimo principą būna kelių tipų:
- Po spintele montuojami - jie tvirtinami prie spintelės, esančios po virykle. Jų gali būti skirtingų dydžių ir galingumų, o taip pat, be ventiliacijos arba su ja. Ypač populiarus po spintele montuojamas ištraukiamas gartraukis, kuris gali būti ištraukiamas naudojant, jei reikia didesnio garų traukimo, tačiau, nenaudojamas yra gana kompaktiško dydžio ir beveik nepastebimas.
- Sekantis tipas – prie sienos montuojami. Savo išvaizda jie panašūs į po spintele montuojamus, tačiau, yra tvirtinami prie sienos.
- Kamino tipo – montuojamas prie sienos, virš viryklės. Jis turi dūmtraukį, kuris tvirtinamas prie sienos iki lubų, todėl, jei virš viryklės turite spinteles, jas reikės pašalinti. Toki gartraukiai gali būti kampiniai arba standartiniai, tiesus. Kamininių gartraukių privalumai: efektyvus garų ir kvapų pašalinimas, itin lengva priežiūra, įvairus dizaino pasirinkimas.
- Erdviniai gartraukiai – toks tipas pakabinamas nuo lubų virš viryklės, todėl, galima sakyti, kad jis yra lubinis. Jis puikiai tinka virtuvėms, kurios turi saleles ir jose įmontuotas virykles. Taip pat jie pasižymi skirtingais stiliais, gali būti stikliniai, metaliniai ar tradiciniai.
- Įmontuojami gartraukiai – modernus ir praktiškas virtuvės įrenginys. Šio tipo virtuvės technikos prietaisai yra įmontuojami šalia viryklės ir išlenda tik tuomet, kai yra naudojami. Garus ir dūmus jie surenka horizontaliai. Šiomis dienomis, tai ypač populiarus pasirinkimas, ypač tiems, kurie nemėgsta tradicinių tipų buitinės technikos prietaisų išvaizdos ir nori, kad virtuvė atrodytų minimalistiškai. Įmontuojami gartraukiai naudingi dėl jų praktiškumo ir modernaus dizaino.
- Galiausiai, recirkuliaciniai gartraukiai be ventiliacijos. Tai toks tipas, kuriam nereikalingos ventiliacijos angos ir jie gali būti tiek montuojami prie spintelės, tiek sieniniai ar lubiniai. Sugeria dūmus, garus ir šilumą sklindančią nuo viryklės, tačiau, naudodami filtrus, išvalo orą ir sugrąžina jį atgal į patalpą. Toki būna gartraukiai su anglies filtrais, kurie pašalina nemalonius kvapus. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie namuose neturi galimybės prijungti virtuvės technikos prietaiso prie ventiliacinės sistemos.
Gartraukių dydžiai, galingumas ir filtrai
Renkantis šį buitinės technikos prietaisą, svarbu atkreipti dėmesį į dydį ir galingumą. Jis turėtų būti tokio paties arba šiek tiek didesnio pločio nei viryklė. Galima rasti nestandartinio dydžio variantų, pvz., 50 cm pločio. Galingumas, matuojamas kubiniais metrais per valandą, turėtų būti bent 600 m3/h, jei dažnai gaminate. Standartinis galingumas yra 150-200 m3/h, bet yra ir iki 800 m3/h galingų variantų. Svarbu ir filtrai - aliumininiai filtrai plaunami kas mėnesį, o recirkuliaciniuose naudojami anglies filtrai, keičiami kas kelis mėnesius.
Gartraukiai – gera kaina perkant internetu
Gartraukis yra neatsiejama virtuvės dalis ir vienas iš būtiniausių įrenginių jūsų virtuvėje. Šis įrenginys efektyviai pašalina garus, dūmus, riebalus bei kvapus, kurie dažnai išsiskiria maisto ruošimo proceso metu. Tai ne tik užtikrina puikią oro kokybę jūsų virtuvei, bet ir suteikia daug kitų naudingų funkcijų.
Platus ir įvairių dizainų gerų gartraukių pasirinkimas tik Varle.lt. Nepriklausomai nuo jūsų virtuvės stiliaus ar poreikių, galėsite rasti sau tinkamiausią variantą.
Tai ne viskas! Akcijų metu jūs turėsite puikią galimybę įsigyti norimus virtuvės technikos prietaisus dar pigiau. Mūsų išpardavimas ir specialios akcijos suteikia jums unikalią progą pasirinkti geriausią buitinės technikos prietaisą už dar mažesnę kainą.