Virtuvės ir maisto ruošimo įrankių karalius, vienareikšmiškai, yra peilis. Peiliai yra vieni iš svarbiausių įrankių virtuvėje, kurie daro didelę įtaką maisto gamybos procesui, jo efektyvumui ir patogumui. Kokybiški, aštrūs peiliai leidžia greitai ir efektyviai ruošti maistą, o be jų, kai kurių produktų pjaustymas tampa sunkesnis ir užima daugiau laiko. Be kitą ko, teisingai parinkti ir aštrūs peiliai leidžia pjauti produktus tolygiai ir tiksliai, kas yra svarbu, kai norime, kad maistas keptų ir virtų tolygiai, o ir atrodytų gražiai. Nors gali pasirodyti priešingai, aštrūs peiliai yra saugesni nei tie, kurie yra atšipę. Naudojant atšipusį peilį atsiranda didesnė tikimybė, kad jis nuslys nuo pjaustomo produkto ir taip pažeis rankas, pirštus. O kur dar laikas, kurį sugaišite mėgindami maisto produktus greitai supjaustyti atbukusiu peiliu. Tačiau, svarbus yra ne tik peilių aštrumas. Naudinga pabrėžti ir tai, kad virtuvėje yra naudojami įvairūs, skirtingų tipų peiliai. Kiekvienas tipas pasižymi savo specifinėmis savybėmis, kurios yra pritaikytos tam tikriems maisto produktams pjaustyti ar paruošti. Vis dėlto, tam, kad maistą ruošti būtų patogu ir lengva, nebūtina virtuvėje turėti visų įmanomų tipų peilius. Tam puikiai pakaks 5, pagrindinių ir svarbiausių peilių, kurie tikrai garantuos efektyvią maisto gamybą. Plačiau apie juos – šiame straipsnyje.
1. Šefo peilis
Pirmasis …
Skaityti daugiau