Nebūtina važiuoti į Japoniją ar Kiniją. Nebūtina leisti daug pinigų arbatinėse, kurios specializuojasi arbatos virimo mene. Varle.lt specialistų manymu, tam, kad galima būtų mėgautis gardžios arbatos magija namie, pakanka žinoti kelis esminius principus ir protingai pasirinkti virdulį.
Juodoji, žalioji, baltoji, raudonoji pu-erh, yerba mate – tai tik kelios arbatų iš viso pasaulio rūšys, kurių galima rasti ir Lietuvoje. Vertėtų žinoti, kad visų savo skonio ir aromato savybių atskleidimui skirtingoms arbatoms reikia skirtingų veiksnių. Pagrindinis veiksnys – temperatūra.
Arbatos virimo temperatūra: kokia geriausia skirtingoms rūšims?
Yra žinoma, kad užpilti arbatą verdančiu vandeniu iškart po jo užvirimo nėra geriausia idėja. Taip pat reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad kiekviena arbatos rūšis reikalauja skirtingo virimo būdo. Tai turi įtakos jaučiamiems skonio, spalvos ir net kvapo skirtumams.
Lentelėje žemiau pateikiama rekomenduojamo pobūdžio informacija apie tai, kaip išsivirti skirtingas arbatos rūšis.
Virdulys su temperatūros reguliavimu – revoliucija Tavo namuose
Dabar laimei, nereikia matuoti laiko nuo vandens užvirimo (per 3–4 min. temperatūra nukrenta iki maždaug 95⁰C, o po 17 min. iki 70–85⁰C). Tereikia investuoti į atitinkamą virdulį, t.y. tokį, kuris pasižymi temperatūros reguliavimu. Ši funkcija lemia, kad nereikia laukti, kol vanduo užvirs, o tada jo temperatūra nukris. Su tokiu virduliu galima pasiekti tokią vandens temperatūrą, …
Skaityti daugiau