Nieko nėra geriau, nei vidury žiemos suvalgyti karštą, keptą sumuštinį ar gražią dieną suvalgyti keptą sumuštinį užsigeriant šaltu gėrimu. Vaikystėje sumuštiniai buvo pagrindinis šeimos maistas ir aš iki šiol mėgstu gerą keptą sūrį. Kepti sumuštiniai dažniausiai buvo kepami sumuštinių keptuve arba paprasčiausiai įkaitusioje keptuvėje. Tačiau šiandien galima rinktis daug daugiau variantų. Nuo paprastų, „ant viryklės“ naudojamų keptuvų, iki užspaudžiamų, elektrinių skrudinimo keptuvų arba plokščių, grilio tipo sumuštinio keptuvų. Taigi rasite prietaisą, kuris patenkins jūsų poreikius. Taip pat galima surasti elektrinių prietaisų, kuriuos galima naudoti ir kaip sumuštinių, ir kaip pyragėlių (su įdaru) ar vaflių keptuvus. Toliau aprašomi keli šiandien prekyboje siūlomi sumuštinių keptuvų variantai, o taip pat informacija apie šių prietaisų naudojimą.
Senojo tipo sumuštinių keptuvai
Prieš pasirodant elektriniams prietaisams, iš pradžių visi naudojo iš storo metalo pagamintus sumuštinių keptuvus. Sumuštinį reikėjo paprasčiausiai uždėti ant apvalios arba kvadratinės formos, o tada nuo kraštų nupjaustyti pluteles.
Šiandien vis dar galima įsigyti šiuos senojo tipo sumuštinių keptuvus. Tai puikus sprendimas, jeigu norite kepti sumuštinius ant viryklės arba net stovyklaujant, kai norite išsikepti karštą, skrudintą sumuštinį namuose arba gamtoje. Šio tipo keptuvai suteikia keptiems sumuštiniams daug geresnį skonį nei įprastas greito ir paprasto ruošimo elektrinis sumuštinių keptuvas.
Elektriniai užspaudžiami sumuštinių keptuvai
Vieni dažniausiai …
!--more-->
Skaityti daugiau