Auginkite šviežias lapines garstyčias namuose!
Paprastosios rūgštynės auginamos jau šimtmečius. Lapus galima trinti į sriubas ir padažus arba dėti į salotas. Nuostabu, kad jų skonis panašus į kivių ar rūgščių laukinių braškių. Rūgštynės taip pat turi daug skaidulinių medžiagų, labai mažai kalorijų, beveik neturi riebalų ir turi šiek tiek baltymų. Kalbant apie vitaminus, rūgštynėse gausu vitamino C, taip pat yra vitamino A, B-6, geležies, magnio, kalio ir kalcio.
Privalumai:
-
Paprasčiausias būdas investuoti į savo sveikatą
-
Žaliosios rūgštynės puikiai tinka salotoms, sriuboms, troškiniams ir kt.
-
Mažiau švaistykite ir mėgaukitės švariu, pesticidų neturinčiu maistu!
-
Auginant žaliąsias rūgštynes nereikia įdėti jokių pastangų
Atkreipkite dėmesį, kad rūgštynės yra jautrios karščiui ir geriausiai auga 18-22 °C temperatūroje. Aukštesnė nei 24 °C temperatūra stabdo dygimą ir normalų augimą.
Rūgštynėms auginti užtenka vienos lempos. Jei lempa bus per toli, augalai gali duoti mažesnį derlių.
Pavienius lapus galite pradėti skinti praėjus maždaug 3-4 savaitėms po pasodinimo. Arba skinkite visą augalą po penkių-šešių auginimo savaičių - viskas priklauso nuo jūsų.
Nuskinkite visus žaliųjų rūgštynių lapus iki septynių savaičių amžiaus. Taip užtikrinamas geriausias skonis ir didžiausia augalų maistinė vertė.
Specifikacijos
Valgomas augalas
|
Taip
|
Sudygsta
|
7 - 14 dienų
|
Derlius nuimamas per
|
5 - 6 savaitės
|
Geriausiai auga
|
18°C - 24°C
|
Vienetų skaičius
|
3
|
Skirta
|
Išmaniajam Click & Grow sodui
|
Šaltinis