Aliejus, gaunamas šalto spaudimo būdu iš mažų laukinių erškėtuogių sėklų. Jis yra šiek tiek gelsvos spalvos ir subtilaus kvapo – būdingo laukinių erškėtuogių vaisiams. Jis nekvepia būdingu rožių žiedlapiams. Tai vertingas nesočiųjų riebalų rūgščių ir vitaminų A, E ir C šaltinis.
Nerafinuotas erškėtuogių sėklų aliejus yra gausus vertingų veikliųjų medžiagų šaltinis, plačiai naudojamas kosmetikoje. Jame yra nesočiųjų riebalų rūgščių, tokių kaip linolo, alfa-linoleno ir oleino, kurios palaiko natūralią odos lipidų barjero rekonstrukciją ir užtikrina tinkamą jos elastingumą. Reguliuodamas riebalų išsiskyrimą, aliejus puikiai tinka spuoguotos odos priežiūrai. Jame esanti retinoinė rūgštis stimuliuoja kolageno gamybą, veikdama regeneruojančiai ir raminamai. Dėl gausaus maistinių medžiagų kiekio erškėtuogių sėklų aliejus ypač rekomenduojamas brandžiai odai prižiūrėti – jis lygina raukšles, gerina odos stangrumą ir elastingumą. Vitamino C buvimas stiprina kraujagysles ir mažina spalvos pakitimus, todėl jis idealiai tinka kraujagyslėms pažeistai ir spalvos pakitusiai odai.
Indikacijos:
Brandžiai odai, linkusiai į spalvos pakitimus – didelis vitamino C kiekis stimuliuoja kolageno sintezę, lėtina raukšlių susidarymo procesą ir skaistina odą.
Spuoguota oda – reguliuoja riebalų išsiskyrimą ir ramina odą.
Odai, linkusiai į kraujagyslių problemas ir spalvos pakitimus – didelis vitamino C kiekis užsandarina ir apsaugo nuo smulkių odos kraujagyslių plyšimo.
Naudojimas: tepkite aliejų ant odos pirštų galiukais, kol visiškai įsigers.
Laikymas: Sandariai uždarytoje talpykloje kambario temperatūroje. Saugoti nuo saulės spindulių.