Trintuvės ir tarkos – vieni iš būtiniausių virtuvinių įrankių
Dėka galimybės maisto produktus susmulkinti į juosteles bei įvairiausias formas, trintuvės arba tarkos maistui padeda suteikti išskirtinius ir ryškius skonius, įvairias tekstūras. Nesvarbu, ar tai būtų skaniausias sūris makaronams, ar saldžiai karti apelsino žievelė pyragui – daugelis patiekalų nebūtų taip lengvai ir skaniai pagaminami be šių puikių ir labai praktiškų virtuvinių įrankių.
Kaip išsirinkti geriausią tarką?
Trintuvė, dažnai dar vadinama tarka, yra vienas iš reikalingiausių ir praktiškiausių virtuvinių įrankių. Rankinė tarka yra naudinga greitam ir efektyviam daržovių, vaisių bei maisto produktų smulkinimui – tarkavimui. Tačiau, norint išsirinkti tinkamą ir kokybišką trintuvę arba tarką, naudinga žinoti keletą svarbių dalykų ir į juos atsižvelgti.
Visų pirma, pravartu žinoti, kad tarkos gali būti gaminamos iš skirtingų medžiagų. Dauguma tarkų yra gaminamos iš metalo. Metalinė, iš nerūdijančio plieno pagaminta trintuvė yra viena iš plačiausiai naudojamų ir populiariausių trakų. Šios trakos yra atsparios rūdims, o tai ypač svarbu jas naudojant su maistu. Taip pat, iš nerūdijančio plieno pagamintos tarkos yra ganėtinai tvirtos ir kietos, o tai garantuoja jų patvarumą. Tiesa, renkantis metalines tarkas, derėtų vengti tų, kurios yra pagamintos iš skardos, kadangi, jos gali rūdyti. Taip pat, rankinės tarkos gali būti plastikinės. Tiesa, teigti, kad jos yra visiškai plastikinės nereikėtų. Dažniausiai, plastikinis būna tik trintuvių korpusas, o pati tarkavimo dalis būna metalinė. Tačiau, naudinga pabrėžti ir tai, kad plastikinės tarkos nepasižymi tokiu patvarumu kaip galingos ir tvirtos metalinės.
Atsižvelkite ir į tarkos tipą. Tarka gali būti pastatoma, keturbriaunė. Tokios tarkos turi skirtingas tarkavimo skyles iš visų, keturių pusių. Dėl šios priežasties, tokia tarka galima tarkuoti skirtingus produktus, pavyzdžiui, tarkuoti bulves cepelinams ar sūrį – makaronams. Taip pat, tokios trintuvės gali ir pjaustyti. Pjaustymo dalis puikiai tinka daržovėms ir vaisiams, norint juos susmulkinti vienodais grėžinėliais. Negana to, šio tipo tarkos puikiai pasitarnauja norint apdoroti didelius kiekius maisto. Na, o kadangi, šios trakos suteikia skirtingus tarkavimo ir smulkinimo būdus, nereikia pirkti ir namuose turėti kelių, skirtingų tipų trintuvių. Kitas tarkų tipas – plokščios rankinės tarkos. Jos susideda iš vienos plokštės su tam tikro tipo tarkavimo ir smulkinimo skylėmis. Jos neužima daug vietos, tačiau, nėra tokios patogios kaip pastatomos. Galiausiai, tarkos gali būti sukamos. Šio tipo tarkos primena mėsmales, kadangi, turi sukimo rankena, kurios pagalba ir atliekamas tarkavimas. Jos, plačiausiai, naudojamos kietųjų sūrių, šokolado ar riešutų smulkinimui.
Trintuvės ir tarkos – patogu ir greita pirkti internetu
Maisto ruošimas ir gamyba be praktiškų ir labai patogių trintuvių ir tarkų būtų tikrai sudėtinga. Tai vienas iš reikalingiausių ir naudingiausių virtuvinių įrankių. Siūlome platų, įvairių tipų, dydžių tarkų, trintuvių pasirinkimą, už prieinamą kainą. Patogu ir greita pirkti internetu, o akcijų metu, norimas tarkas galėsite įsigyti dar pigiau.