Vaflinės

 

Vafliai – tai daugiau tiesiog pusryčių skanėstas. Tai gali būti ir desertas, ir užkandis po pamokų, ir pietūs. Kai kuriems sekmadieniniai vafliai tampa tradicija, kitiems – vafliai yra nepaprastas skanėstas. Nesvarbu, kuriems iš jų priklausote, vafliai tinka visiems. Anksčiau vaflių keptuvai buvo dideli, nepatogūs, sunkiai valomi. Šiandien vaflinės yra mažesnės, lengvai valomos, jomis paprastai išsikepsite vieną vaflį po kito.

 

Kokia vaflinė man tiktų?

Prieš nuspręsdami, kokia vaflinė jums tinka, iš pradžių užduokite sau kelis klausimus. Kiek vietos galite skirti savo vaflinės laikymui? Kai kurios vaflinės yra didesnės nei kitos, pavyzdžiui, belgiškų vaflių keptuvės arba vaflinės, kurios vienu metu gali kepti daug vaflių. Kitos vaflinės yra mažesnės ir vienu metu gali kepti tik kelis vaflius. Jeigu jums aktualu, kiek vietos užims prietaisas, tada geriau rinkitės mažesnę vaflinę su ištraukiamu laidu.

 

Jeigu planuojate vaflinę priderinti prie kitų virtuvės reikmenų, nuspręskite, kokios spalvos vaflinės norite. Poliruoto nerūdijančio plieno išorės vaflinė derės prie visko, o raudonos spalvos vaflinę reikėtų derinti atskirai.

 

Vaflinės forma taip pat gali būti labai svarbus aspektas. Kokius vaflius norite kepti – kvadrato, trikampio formos ar apvalius belgiškus vaflius? Priklausomai nuo įsigytos vaflinės, kepsite skirtos formos vaflius. Kai kurios vaflinės kepa animacinių filmų herojų formos / pavidalo vaflius.

 

Būtinai rinkitės vaflinę su reguliuojamu termostatu. Gamykliniai nustatymai ne visada labiausiai tinka vaflinei. Išbandykite kelis nustatymus, kol gausite tokio konsistencijos arba traškumo vaflį, kokio ir pageidaujate.

 

Ar bijote įsigyti tokią vaflinę, kurią valyti bus tiesiog kančia? Nebijokite. Vaflines dabar plauti lengviau nei kada nors anksčiau. Dauguma vaflinių turi neprilimpantį paviršių, o kitose yra išimamos detalės, kurios papildomai palengvina plovimą.

 

Negalvokite, kad vaflinės yra tiesiog vaflinės. Ieškokite papildomų savybių, pavyzdžiui, įsigykite universalią vaflinę. Kai kurios šio tipo vaflinės gali kepti ne tik vaflius, bet ir sumuštinius ir itališkus „panini“ sumuštinius. Kai kurios vaflinės gali iškepti vaflius ant pagaliukų – pakanka kepimo metu paprasčiausiai įkišti pagaliuką į suplaktą vaflių tešlą. Dar vienas papildomas priedas, kurį galite gauti drauge su vafline, yra vaflių receptų knyga.

Join the discussion

El. pašto adresas nebus skelbiamas.