Keptuvės ir Puodai

Daugeliui žmonių gaminti yra malonu, todėl rinktis naują keptuvę ar puodą taip pat gali būti smagu. Tačiau jeigu maisto ruošimas yra nemalonus darbas, tinkamą keptuvę ar puodą išsirinkti ne ką mažiau svarbu. Kam apsunkinti maisto ruošimą, jeigu galite jį palengvinti?

  • Jeigu gaminate daug padažų, rinkitės puodą su tinkamu snapeliu.
  • Jeigu jums patinka gaminti patiekalus, kuriems paruošti reikia daugiau laiko, rinkitės iš ketaus pagamintas troškintuves.
  • Jeigu labai nemėgstate plauti indų, rinkitės keptuves ir puodus, kuriuos lengva valyti (t. y., kurias saugu plauti indaplovėje).
  • Jeigu gaminate kiaušinienes, blynus ir kitus patiekalus, kuriuos reikia kaitinti, rinkitės kepimui skirtą keptuvę su rankena, kurioje tolygiai paskirstomas karštis.

Pirkdami puodą ar keptuvę atkreipkite dėmesį į:

 

  1. Kokio tipo maisto ruošimą dažniausiai renkatės?

Jeigu vienus patiekalus gaminate dažniau nei kitus, greičiausiai visą savo dėmesį norėsite skirti keptuvėms ir puodams, kurie reikalingi būtent tiems, konkretiems patiekalams ruošti. Jeigu mėgstate gaminti labai įvairius patiekalus, greičiausiai labiau tiks visas keptuvių ar puodų rinkinys ar didesnis keptuvių ir puodų pasirinkimas.

  1. Keliems žmonėms paprastai ruošiate maistą?

Jeigu dažnai kepate maistą dideliam žmonių skaičiui, būtina įsigyti geros kokybės, kepimui skirta keptuvę su rankena. Jeigu kepate maistą tik vienam ar dviem žmonėms, tada turėtų pakakti kelių mažesnių keptuvių. Vėl gi, jeigu retkarčiais ruošiate pietus svečiams, tokioms progoms turėkite įsigiję kelias didesnes keptuves.

  1. Kokio tipo virykle naudojatės?

Įprastoms dujinėms arba elektrinėms viryklėms tinka dauguma virtuvės reikmenų. Keramikinėms kaitlentėms paprastai tinka bet kokios rūšies keptuvės ir puodai, tačiau, kad būtumėte tikri, susipažinkite su kaitlentės gamintojo pateikiama priežiūros ir naudojimo informacija. Dėl efektyvumo ir naudojimo savybių vis populiarėja indukcinės kaitlentės. Jeigu įsigijote indukcinę kaitlentę, jums reikalinga keptuvė / puodas su magnetiniu dugnu.

  1. Ar norėsite savo keptuves ir puodus plauti indaplovėje?

Daugumą šiuolaikinių keptuvių ir puodų saugu plauti indaplovėje. Pažangesni gamybos metodai reiškia, kad dabar indaplovėse galima plauti net ir kai kurias tvirtas anodintas keptuves ir puodus. Prieš rizikuodami, iš pradžių visada patikrinkite, ar keptuvę / puodą galima plauti indaplovėje – indaplovėje naudojamos plovimo priemonės yra ypač stiprios ir gali pažeisti kai kurių medžiagų paviršių. Indaplovėje naudojamos plovimo priemonės gali rimtai pažeisti tvirtas anodintas keptuves / puodus.

  1. Kokio tipo yra jūsų virtuvė?

Taip pat jums gali būti svarbi ir puodų / keptuvių rinkinio išvaizda. Greičiausiai tradicinio kaimo stiliaus virtuvės nepapuoš naujoviški, blizgūs nerūdijančio plieno puodai su termoplastiko rankenomis.

Nedvejokite ir rinkitės skirtingų tipų puodus ar keptuves – nieko blogo, jeigu sriubai virti įsigysite plieninį puodą, kepimui – nelimpančio paviršiaus, kepimui skirtą keptuvę, ketaus grilio keptuvę su grioveliais, skirtą kepsniams kepti, ir mažą, tvirtą anodintą ar varinę keptuvę padažui virti. Esmė tame, kad šiuo atveju negalioja jokios griežtos ar tvirtos taisyklės – tiesiog rinkitės tuos puodus / keptuves, kurias jums bus patogu naudoti ir kurios patenkins jūsų poreikius.

Parašykite komentarą