Garų puodai

Garų puodai skirti sveikai ruošti maistą. Garų  puode maistas gaminamas veikianti dideliu karščiu ir tolygiai, drauge išlaikant maistui būdingą skonį. Ruošiant maistą garuose, jame išsaugoma daugiau maistingųjų medžiagų, be to, visada gausite norimą rezultatą, nes garų puode maisto nepervirsite ir nesudeginsite. Taigi jeigu bandote maitintis sveikiau, įsigykite garų puodą ir garuose ruoškite daržoves, kiaušinius, jūros gėrybes, paukštieną, pupeles ir daug kitų produktų, kuriuos galite pasirinkti patys! Garų puode galite ne tik ruošti maistą, bet ir jį pašildyti. Kadangi karštis išlaikomas garų puodo viduje, virtuvė bus vėsi. Nepamirškite, kad elektriniai garų puodai gali dvigubai daugiau nei ryžių virimo puodai, ir atvirkščiai. Susipažinkite su žemiau aprašytais garų puodų tipais:

Elektriniai garų puodai
Elektriniai garų puodai greitai ir patogiai, kaip ir būdinga šiuolaikiniam gyvenimo būdui, paruošia maistą.  Dauguma modelių turi „centrinį tinklelį“, į kurį įdėdami prieskonines žoleles ir prieskonius galite pagardinti ruošiamą maistą. Kai kurie garų puodai turi skiriamąsias sieneles, todėl vienu metu galite garuose ruošti 2 ar daugiau skirtingų maisto produktų. Priklausomai nuo poreikių, galite rinktis iš įvairių garų puodų dydžių: nuo 1 krepšelio iki trijų aukštų.
Patarimas: norint pilnai išnaudoti garų puodų galimybes, naudinga įsigyti maisto ruošimo garų puode receptų knygą. Naudodami šį garų puodo modelį galite blanširuoti daržoves, paruošti visą patiekalą ir atšaldyti maistą – tai tik kelios iš daugybės prieinamų funkcijų

Nerūdijančio plieno garintuvai
Norėdami naudoti šiuos garintuvus, uždėkite juos ant verdančio vandens puodo, stovinčio ant viryklės, o tada sudėkite maistą ar daržoves, kuriuos norite paruošti. Jeigu turimam puodui norite įsigyti atskirą garintuvą, ieškokite garintuvo su gera rankena, kad galėtumėte iš puodo lengvai ištraukti garintuvą. Taip pat garintuvus galima sudėti vieną ir kitą, taip palengvinant jų laikymą. Norėdami įsigyti garintuvus, atsižvelkite ir į šią savybę.
Patarimas: reikiamo garintuvo tipas priklauso nuo to, ką dažniausiai gaminate:
o  Jeigu jums patinka garuose ruošti didesnes daržoves, ieškokite garintuvo be centrinės angos.
o  Aukštoms daržovėms (pavyzdžiui, kukurūzų burbuolėms) ieškokite vertikalaus garintuvo, kuris yra aukštesnis ir siauresnis nei dauguma garintuvų.
o  Jūros gėrybėms ieškokite didelių, jūrų gėrybių ruošimui skirtų garintuvų. Kai kurie iš šių garintuvų turi specialią angą, pro kurią po garinimo galima išleisti skystį.

Bambukiniai garintuvai
Bambukiniai garintuvai gali padėti paruošti išskirtinius maisto produktus. Šie garintuvai gali suteikti maistui šviežią skonį, kuris būdingas Azijos virtuvei. Šio tipo garintuvai dedami į „Wok“ tipo keptuves, pripildytas vandeniu. Garintuvų dugne yra griovelis ir kupolo pavidalo dangtelis, kurie padeda efektyviai garinti ir tolygiai ruošti maistą. Bambukiniais garintuvais vienu metu galima ruošti kelis, skirtingos rūšies maisto produktus, tačiau šiuo atveju skoniai labiau susimaišo, nes krepšeliai yra dedami tiesiogiai vienas ant kito.
Patarimas: jeigu norite ruošiamam maistui suteikti papildomą skonį, į „Wok“ keptuvės vandenį pridėkite prieskoninių žolelių. Didesnius maisto gabalus, pavyzdžiui, mėsą arba žuvį, reikia dėti į apatinį krepšelį, nes šiame lygmenyje maistas paruošiamas greičiau. Nepamirškite, kad bambukinių garintuvų negalima plauti taip, kaip įprastų modelių, todėl jiems reikalinga ypatinga priežiūra.

Join the discussion

El. pašto adresas nebus skelbiamas.