Elektrinės krosnelės

Kiekviena šeimininkė nori gardžiau gaminti, tačiau ji taip pat nori, kad virtuvėje būtų jauku ir patogu dirbti.

Bepigu toms, kieno virtuvė yra 15 ar daugiau kvadratinių metrų dydžio. O ką daryti, jei virtuvėje tik 5 kvadratai? Visiems norisi ir duoną išsikepti, ir viščiuką, ir šventiniu pyragu šeimyną palepinti. Aišku, galima rinktis prietaisus pagal funkcijas. Tačiau ar mes neapsikrausime begale nenaudojamų daiktų?

Šiandien, kitaip net prieš daugelį metų, buitinius rūpesčius lengvina gausybė prietaisų. Jei jau nusprendėte maitintis namuose, geriausia būtų pasirūpinti ne tik viryklėmis, bet ir orkaitėmis. Jų analogu galima laikyti elektrinę krosnelę, kuri leidžia iškepti viską, ko reikia ne tik pietų ar šventiniam, bet ir pusryčių stalui. Norėdami papildyti virtuvę šiuo prietaisu, pirmiausia reikėtų nuspręsti, kam elektrinė krosnelė bus naudojama. Tai priklausys nuo bute gyvenančių žmonių skaičiaus ir poreikių; vienam reikia mėsos, kitam deserto.

  • Pirmiausia reikėtų susitarti dėl gamintojo, tačiau  galima ir nekreipti dėmesio į šalį gamintoją, nes paprastai gamintojas būna arba viską gaminanti šalis Kinija, arba dvi paslaptingos visiems gerai žinomos EU raidės. Pavadinimų gausybė gali pradžiuginti nebent ikimokyklinukus, bandančius sudėlioti pavadinimus iš skirtingų raidžių ( ESCO, Bomann, Adler, Simfer, Delonghi), todėl renkantis prietaisą reikėtų pirmiausia kreipti dėmesį į parametrus (tiek galingumą, tiek dydį). Elektrinės krosnelės yra gaminamos įvairių dydžių, nuo mini Adler, užimančios  22x37x20 cm ploto iki didžiosios Bomann, užimančios nemažą virtuvinio stalo 42x53x36 cm dalį.
  • Elektrinė krosnelė gali sverti nuo 3 kg iki 9 kg, tačiau tai nedaro įtakos maisto kokybei.
  • Viena svarbiausių šiuolaikinių elektrinių krosnelių naujovių – savaiminė išsivalymo funkciją. Šios krosnelės yra vadinamos  pirolitinėmis, ir jose maisto likučiai sudeginami 5000C temperatūroje; po to pelenus tereikia tik išsiurbti. Dažniausia elektrinių krosnelių energijos klasė yra A. Vadinasi, elektros sunaudojimas  nėra labai mažas ir rinktis krosnelę reikėtų galimai didesnės talpos , kad būtų galima tuo pačiu metu kepti ir viščiuką ir pyragą. Didžiosios elektrinės krosnelės turi viršutinį ir apatinį kaitinimą bei ištraukiamas groteles, įdedamas skirtingame aukštyje, kas leidžia ruošti keletą patiekalų vienu metu. Reikėtų atkreipti dėmesį į elektrines krosneles, turinčias temperatūros reguliatorius, apsaugą nuo perkaitimo bei laikmatį. Tai leidžia sumažinti elektros sąnaudas.
  • Prieš perkant reikėtų elektrines krosneles palyginti su panašias funkcijas atliekančiomis cikloninėmis krosnelėmis, kuriose maistas gaminamas veikiant karštam orui. Jos lyg daug prietaisų viename: be riebalų kepa/verda/skrudina/garina/džiovina/atšildo maistą ir skirtingai nuo elektrinės krosnelės turi ventiliatorių ir net 60 procentų mažiau naudoja elektros energijos.
  • Kadangi čia maistas gaminamas be riebalų, jis laikomas sveikesniu.
  • Labai panašios savo darbinėmis funkcijomis yra ir mikrobangų krosnelės, galinčios šildyti ir kepti maistą. Prekiaujama mikrobangų krosnelėmis, kurios maistą gali šildyti tik mikrobangomis, tuo tarpu kai kurios (brangesnės) šildo mikrobangomis, tačiau apskrudina maistą elektra. Tokios kombinuotos krosnelės turi ventiliatorius, iešmus ir, priklausomai nuo modelio, gali kepinti maistą iš viršaus bei apačios, maisto ruošimui jos gali naudoti mikrobangas ir kepintuvą, mikrobangas ir konvekciją.

Elektrinė krosnelė turėtų pateisinti visus Jūsų lūkesčius ir kasdin leisti džiaugtis šviežiais ir sveikai paruošiamais patiekalais.

Join the discussion

El. pašto adresas nebus skelbiamas.