Veikia raminančiai ir užtikrina gerą miegą. Levandų žiedų ekstraktas garsėja savo raminamosiomis savybėmis. Tai puiki priemonė kovojant su ilgalaikiu nuovargiu ir stresu.
Levandų aliejus nuo seno pripažįstamas natūralia raminančia priemone. Raminantis žydinčių levandų kvapas atpalaiduoja, šalina nervinę įtampą, kovoja su apatija, mieguistumu, ramina, mažina nuovargį bei stresą.
Levandų aliejus – veiksmingas "antidepresantas" saugiu ir įrodytu poveikiu. Be to, levandų kvapas padeda pagerinti savijautą ir esant kitiems negalavimams bei emocinei įtampai.
Levandų aliejaus privalumai įvertinti ir kosmetologijoje – dėl savo priežiūrinių savybių jis tapo daugelio specializuotų preparatų sudedamąja dalimi, pvz., plaukams, nuo strijų, odos uždegimų, randams ir spuogų pakitimams. Puikiai tinka kaip oro gaiviklis.
Levandų aliejus taip pat naudojamas įvairių kremų, kosmetinių serumų, balzamų, taip pat ploviklių ir valiklių įvairiems paviršiams receptūrose – ne tik dėl gražaus ir intensyvaus kvapo, bet ir dėl plačių savybių. Puikiai dera ir su kitais aliejais, įskaitant kedro, pušų, šalavijų, rozmarinų ar melisų.
Levandų aliejaus naudojimas
Levandų aliejaus nereikėtų naudoti tiesiogiai ant odos. Kaip ir visus eterinius aliejus, levandų aliejų reikia praskiesti baziniu aliejumi arba pasirinktu kosmetiniu preparatu. Dažniausiai jis naudojamas aromaterapijoje, raminamuosiuose ir odą prižiūrinčiuose masažuose bei atpalaiduojančiose voniose.