Prisijunkite, kad pamatytumėte krepšelio turinį
PrisijungtiVisi trys pavadinimai nurodo į tą patį baldą: nuostabų pagalbininką, kurio dėka valgomajame turime, kur laikyti indus, kartu sutaupydami vietos ant pietų stalo. Oficialios vakarienės kažkada buvo kasdienybė, todėl indauja buvo toks nepakeičiamas baldas, kad netgi buvo integruojamas į namo architektūrą. Jis ir šiandien yra nemažiau parankus, bet greičiausiai jūsų sienoje jau neįmontuotas. Todėl pateiksime keletą patarimų, kaip pasirinkti tinkamą bufetą.
Indaujų, vitrinų ir bufetų tipai
Indaujos, vitrinos ir bufetai skirstomi į kelias stiliaus kategorijas. Pirmiausia jums reikia nuspręsti: teikiate pirmenybę moderniam ar klasikiniam dizainui. Bufetas turi papildyti ar atitikti jūsų valgomojo stalo ir kėdžių stilių. Kitaip sakant, jei turite senovinį rankų darbo stalą, geriau nesidairykite į juodus lakuotus bufetus. Atsižvelkite ir į bufeto dydį.
Čia yra pagrindiniai ir dažniausiai pasitaikantys bufetų stiliai:
Tiktai spintelės
Tradicinis bufetas pasižymi lygiu paviršiumi, siekia liemenį (vidutiniškai 1 metro aukščio) ir turi vieną ar daugiau spintelių. Spintelėse už atitraukiamų ar atidaromų durelių yra lentynos.
Spintelės ir stalčiai
Kai kurie bufetai susideda iš spintelių ir stalčių. Į kompoziciją gali įeiti vienas platus stalčius arba keli horizontaliai ar vertikaliai išdėstyti stalčiukai. Stalčiai pravers valgymo įrankių, rakandų, druskinių ir pipirinių, stalo kilimėlių laikymui.
Spintelės ir specialūs laikikliai
Vis populiaresni tampa bufetai su vyno laikikliais. Kai kurie bufetai …
Skaityti daugiau