Ketaus puodai – virtuvės klasika. Juos naudojo mūsų seneliai, o šiandien šio tipo puodai modernioje versijoje grįžta į virtuvę. Ketaus puodo įsigijimas gali tapti didelės meilės pradžia, kuri lems, kad iš kitų medžiagų pagaminti puodai liks nuošalyje. Ką vertėtų žinoti renkantis ketaus puodus? Įžvalgomis ir patarimais dalinasi Varlė.lt specialistai.
Iš ko gaminami ketaus puodai?
Ketaus puodai gaminami iš anglies ir geležies lydinio, kuris vadinamas ketumi. Ketaus puodai turi daugybę privalumų, kurie palengvina kasdienį maisto gaminimą. Taip pat ketaus puodai yra sveikesni nei kitom medžiagom dengti puodai, nes gaminimo metu neišskiria jokių kenksmingų medžiagų.
Pagrindiniai ketaus puodų privalumai
- Ketaus puodai yra labai patvarūs ir tinkamai prižiūrimi tarnauja ilgus metus.
- Jų viduje šiluma pasiskirsto tolygiai, todėl mažiau prarandama maistinių medžiagų, o patiekalai yra sveikesni bei gardesni.
- Ketaus puodai (neemaliuoti) yra universalūs: tokie indai yra tinkami naudoti ant indukcinių, keramikinių, elektrinių ar dujinių viryklių; orkaitėse, ant grilių ar netgi virš tiesioginės ugnies. Naudojant ant stiklinių ar keramikinių viryklių, visada ketaus indą pakelkite – niekada netempkite.
- Negalima dėti į mikrobangų krosneles.
- Įkaitęs puodas ilgai išlaiko šilumą, todėl pagamintas maistas bus šiltas net ir po kelių valandų.
Ką galima gaminti ketaus puode?
Atsakymas į šį klausimą yra banaliai paprastas, nes ketaus puodai tinka viskam, mat …
Skaityti daugiau