Ketaus keptuvė su nuimama rankena Biol 24 cm

(Prekės kodas: 14048563) Pardavėjas: UAB "Ukrainos ir Lietuvos prekybos rūmai"
5/5 ( 5 vertinimai | 2 Atsiliepimų)
Sutaupote
17,50 € *
-26 %
12,99
Į KREPŠELĮ
Sutaupote
4,51
PDF
Atsisiųsti
Garantija
24 mėn.
Pristatymas
2-4 d. d.
Liko tik
5+ vnt.
  • Klausk apie prekę
  • Aprašymas / Specifikacija
  • Atsiliepimai (2)
  • Pirkimo gidas / straipsniai
VARLĖ kodas
14048563

 Ketaus keptuvė su nuimama rankena Biol 24 cm

 Prekių išmatavimai:

  • Skersmuo - 24 cm, Aukštis - 4,5 cm, Svoris - 1,84 kg;

  • Dugno skersmuo - 19 cm

  • Dugno storis - 4 mm

  • Sienelės storis - 3,5 mm

  • Suderinami viryklių tipai - Dujinė, Elektrinė, Indukcinė, Stiklo keramika

  • Medžiaga - Ketus

   

 Ketaus indai puikiai tinka produktams, kuriuos reikia ilgai kepti, pavyzdžiui, mėsai. Ketaus keptuvėje kepamų produktų nebūtina dažnai maišyti. Be to, jos yra pačios storiausios, nebijo įbrėžimų ir aukštos temperatūros, ilgai išlaiko šilumą.

Dėl specifinės ketaus struktūros tai sunkiai įšylantys, bet atlaikantys labai aukštą temperatūrą ir ilgai palaikantys šilumą indai, tinkantys kepti bei troškinti. Šiuose puoduose patartina gaminti ilgai verdamus ar kepamus patiekalus: kepti žąsį, antį, kalakutą ar gaminti plovą. Juose iš mėsos neišgaruoja vanduo, todėl ji būna daug sultingesnė ir skanesnė. Šie puodai yra gana sunkūs, pasižymi ilgaamžiškumu, tinka visų tipų viryklėms. Panaudoję ketaus indą, jį nusausinkite ir ištepkite aliejumi. Tokiems indams prižiūrėti ir plauti netinka šveitikliai

Dar vienas ketaus indų naudojimo pliusas yra tas, kad jūs išvengiate kontakto su kenksmingomis medžiagomis, kurių yra nepridegančių keptuvių dangoje. Kenksmingosios medžiagos garų pavidalu formuojasi, jeigu tefloninė keptuvė kaitinama ant stiprios ugnies. Jų gali patekti ir į maistą, jeigu naudojama keptuvė, kurios paviršius yra pažeistas.


EKSPLOATAVIMO INSTRUKCIJA
Ketaus indai be dangos pagaminti iš natūralių ekologiškai švarių medžiagų. Ketus yra vienas iš geriausių ir tinkamiausių medžiagų indų gamybai. Tokie indai gali būti ilgai kaitinami aukštose temperatūrose, neišskiria toksinių medžiagų, ilgai išlaikantys šilumą, praktiški ir pasiruošę tarnauti Jūsų virtuvėje dešimtmečiais.

Ketaus indai be dangos tinkami keptų ir troškintų patiekalų gamybai visų tipų viryklėse.

NAUJŲ NEEMALIUOTŲ KETAUS INDŲ PARUOŠIMAS NAUDOJIMUI

1. Prieš pirmą naudojimąsi indus reikia kruopščiai išplauti karštu vandeniu su indų plovimo skysčiu. Naudoti kempinę arba indų plovimo šepetį be metalinių šerelių. Nusausinti.

2. Į indą įberti valgomosios druskos ir kaitinti 10-20 min., ją maišant.

3. Po kaitinimo druską išberti, o indą nuskalauti karštu tekančiu vandeniu. Leisti atvėsti ir nusausinti.

4. Vėl įkaitinti indą labiau nei 100⁰C ir vidinę indo pusę ištepti plonu augalinio aliejaus sluoksniu. Leisti atvėsti. Dabar indas tinkamas maisto gaminimui.

NEEMALIUOTŲ KETAUS INDŲ PRIEŽIŪRA

1. Nepalikite paruošto maisto ilgesniam laikui ketaus induose.

2. Baigus gaminti, indą išplaukite (rekomenduojama ne naudoti šveitimo priemonių), kruopščiai nusausinkite (geriausiai tai daryti nestipriai įkaitinus indą, kad niekur neliktų vandens lašų, kurie gali sąlygoti indų aprūdijimą) ir vėl padengti plonu augalinio aliejaus sluoksniu.

3. Neplauti ketaus indų indaplovėse.

4. Laikyti ketaus indus rekomenduojama sausoje, gerai vėdinamoje vietoje.

5. Netinkamai naudojami arba laikomi indai gali aprūdyti, tačiau tai nėra defektas, indai ir toliau bus tinkami maisto ruošimui: aprūdijusias vietas nušveiskite metaliniu šepetėliu arba kempinėle, įkaitinkite ir padenkite plonu augalinio aliejaus sluoksniu.

TINKAMAI NAUDOJAMI KETAUS INDAI ILGAM TAPS JŪSŲ MAISTO RUOŠIMO PADĖJĖJAIS!

KETUS (liaudiškai špižis ar špyžius) indai pasižymi ilgaamžiškumu – įkaitintas ketus puikiai paskirsto šilumą, atlaiko aukštą temperatūrą, todėl puikiai tinka intensyviai naudoti. Nebijo prisilietimo su kitais metalais, taip pat yra neįtikėtinai atsparus. Ketaus indai ilgai palaiko šilumą, todėl šio metalo indai puikiai tinka kepimui, troškinimui bei tirštų padažui gaminimui. Šie indai Jūsų ruošiamam maistui neleis pridegti, staigiai atšalti ar prarasti maistingąsias medžiagas. Indai, pagaminti iš 100% ketaus, gali būti naudojami visų tipų viryklėms: nuo tradicinės iki indukcinės, taip pat orkaitėse ar netgi gamtoje ant laužo. Dėka ketaus, karštis paskirstomas vienodai ir pasiekiami geriausi gaminimo rezultatai.  

Gamintojas
Biol
Prekių grupė
Keptuvės
Pagaminta iš
Ketaus
Tipas
Standartinė
Skersmuo (cm):
24 cm
Dangtis komplekte
Nėra
Tinka viryklėms:
Pritaikyta visų tipų viryklėms
* Anksčiau taikyta Varle.lt kaina
Pastebėjote klaidą prekės aprašyme ar nuotraukų galerijoje? Praneškite mums
Urtė J. ✔Įsigijo šią prekę
2021-03-29 Atsakyti
Prireikė kelių kepimų, kad apsidirbtų. Bet kaip už tokią kainą tai puiki keptuvė! Pliusai: Geras dydis, gera kaina, gali dėti į orkaitę nusukęs rankeną. Minusai: Mažiau riebalų-limpa. Prisvilus sunkiai atplausi.
Vilius Š. ✔Įsigijo šią prekę
2020-10-19 Atsakyti
Tikrai gerai kepanti keptuvė! 😉

Ketaus puodai – virtuvės klasika. Juos naudojo mūsų seneliai, o šiandien šio tipo puodai modernioje versijoje grįžta į virtuvę. Ketaus puodo įsigijimas gali tapti didelės meilės pradžia, kuri lems, kad iš kitų medžiagų pagaminti puodai liks nuošalyje. Ką vertėtų žinoti renkantis ketaus puodus? Įžvalgomis ir patarimais dalinasi Varlė.lt specialistai.

Iš ko gaminami ketaus puodai?

Ketaus puodai gaminami iš anglies ir geležies lydinio, kuris vadinamas ketumi. Ketaus puodai turi daugybę privalumų, kurie palengvina kasdienį maisto gaminimą. Taip pat ketaus puodai yra sveikesni nei kitom medžiagom dengti puodai, nes gaminimo metu neišskiria jokių kenksmingų medžiagų.

Pagrindiniai ketaus puodų privalumai

  • Ketaus puodai yra labai patvarūs ir tinkamai prižiūrimi tarnauja ilgus metus.
  • Jų viduje šiluma pasiskirsto tolygiai, todėl mažiau prarandama maistinių medžiagų, o patiekalai yra sveikesni bei gardesni.
  • Ketaus puodai (neemaliuoti) yra universalūs: tokie indai yra tinkami naudoti ant indukcinių, keramikinių, elektrinių ar dujinių viryklių; orkaitėse, ant grilių ar netgi virš tiesioginės ugnies. Naudojant ant stiklinių ar keramikinių viryklių, visada ketaus indą pakelkite – niekada netempkite.
  • Negalima dėti į mikrobangų krosneles.
  • Įkaitęs puodas ilgai išlaiko šilumą, todėl pagamintas maistas bus šiltas net ir po kelių valandų.

Ką galima gaminti ketaus puode?

Atsakymas į šį klausimą yra banaliai paprastas, nes ketaus puodai tinka viskam, mat tai ...

Skaityti daugiau
Atsiliepimai
Panašios prekės
Ketaus keptuvė – dangtis Biol 26 cm - Keptuvės

Ketaus keptuvė – dangtis Biol 26 cm

 
18 €
-22 %
13,99 2-4 d. d.
(2)

 
Prekė išparduota ()
Blynų ketaus keptuvė su nuimama rankena Biol 22 cm - Keptuvės

Blynų ketaus keptuvė su nuimama rankena Biol 22 cm

 
17 €
-29 %
11,99 2-4 d. d.
(2)

 
Prekė išparduota ()
Jūsų peržiūrėtos prekės