Ketaus keptuvė blynams su lieta rankena Manoli B240

(Prekės kodas: 15214558) Pardavėjas: UAB "Atliekų tvarkymo partneriai"
5/5 ( 1 vertinimai | 0 Atsiliepimų)
12,20
Į KREPŠELĮ
PDF
Atsisiųsti
Pristatymas
2-4 d. d.
Liko tik
5+ vnt.
  • Klausk apie prekę
  • Aprašymas / Specifikacija
  • Atsiliepimai (0)
  • Pirkimo gidas / straipsniai
VARLĖ kodas
15214558

Ketaus keptuvė blynams su lieta rankena Manoli B 240 

Techniniai duomenys:

  • Pagaminta Baltarusijoje.
  • Gamintojas: Manoli
  • Pagaminta iš ketaus.
  • Preki ų grupė: Keptuvės
  • Tipas: Ketaus keptuvė
  • Dangtis komplekte: Nėra
  • Svoris:  1,4  kg.
  • Aukštis:  1,0  cm.
  • Skersmuo:  24  cm.
  • Be rankenos
  • Šį indą galima naudoti visų tipų viryklėms (įskaitant indukcines) bei orkaitėje.

ISTORIJA

Ketaus indai maisto ruošimui naudojami daugiau nei 2000 metų. Jie buvo vertinami dėl jų ilgaamžiškumo ir gebėjimo ilgam išlaikyti šilumą. Europoje, nuo XIX amžiaus vidurio iki plintant krosnims, maistas buvo gaminamas židiniuose ar ugniakuruose, todėl ketaus indai puikiai tiko maistui gaminti ant atviros ugnies. Jie buvo kabinami virš ugnies arba statomi tiesiai ant anglių. Indai plokščias dugnais atsirado nuo XIX a. vidurio, atsiradus viryklėms.
Daugelis virėjų mano, jog dėl savo kokybinių savybių, ilgaamžiškumo ir patikimumo ketaus indai turėtų būti bet kurioje virtuvėje.

KUO NAUDINGI KETAUS INDAI

Šiuolaikiniai ketaus indai iš esmės skiriasi nuo nusistovėjusio įvaizdžio. Jie atrodo stilingai, ryškiai, gali papuošti net moderniausią virtuvę. Technologijos nestovi vietoje, o pasaulio gamintojų plėtra virtuvės indus iš ketaus pakėlė į naują lygį. Patvarūs, atsparūs įbrėžimams, ketaus indai tinka visų tipų viryklėms ir kaitlentėms. Jie tinka įvairiems maisto gaminimo būdams: virimui, troškinimui, kepimui.
Amerikos dietologų asociacija ištyrė, kad ketaus indai, nepadengti emale, gali išskirti didelį kiekį maistinės geležies į maistą. Kiekis priklauso nuo produkto, jo rūgštingumo, vandens kiekio, paruošimo būdo, pačių patiekalų būklės. Pavyzdžiui, spagečių padaže geležies kiekis padidėja 2109% (nuo 0,35 mg/100 g iki 7,38 mg/100 g), nors kituose patiekaluose geležies kiekis padidėja saikingai, pavyzdžiui, kukurūzų duonoje geležies kiekis padidėja 28% nuo 0,67 iki 0,86 mg/100 g. Sergantiems mažakraujyste šis reiškinys gali būti labai naudingas, tuo tikslu net buvo sukurtas „Lucky Iron Fish“ žuvies formos liejinys, kuris dedamas į indą gaminant maistą kovai su geležies trūkumu skurdžiose šalyse.

Taigi ketaus nauda yra nepaneigiama.

Ketaus indų privalumai:

  • Ilgaamžiškumas. Ketus yra patvari ir atspari dilimui medžiaga - ne veltui ketaus keptuvės ir puodai buvo perduodami iš kartos į kartą.  Galite ir Jūs atgaivinti šią gerą tradiciją įsigydami ketaus indus Manoli.
  • Ilgai laiko šilumą. Ketus pasižymi unikaliomis termofizinėmis savybėmis, nes lėtai kaista ir lygiai taip pat lėtai atvėsta. Tai reiškia, kad nereikia pakartotinai pašildyti prieš valandą virtos vakarienės, nes ketaus savybės leidžia maistui išlikti šiltam, kai jūsų artimieji grįžta namo po darbo ar mokyklos.
  • Nesvylanti danga. Priešingai populiariam mitui, tinkamai apdorotoje ir karštoje ketaus keptuvėje kažkas dega labai retai, todėl net restoranų šefai rekomenduoja kepti tik ant jų.
  • Skonis. Ar norite pajusti tik savo patiekalų skonį ir aromatą? Būtent ketaus induose paruošti patiekalai neturi svetimų kvapų ir skonių.

Ketaus indų savybės:

  • Svoris. Iš ketaus pagaminti indai yra pilnai lieti, todėl dažnai būna gana sunkūs. Būtent šis svoris leidžia gaminant ilgai išlaikyti šilumą ir pasiekti norimą patiekalų skonį.
  • Rūdys. Kadangi medžiagoje yra 98% geležies, ji yra jautri vandeniui. Todėl nepamirškite nusausinti išplautų indų ir juos patepti plonu aliejaus sluoksniu.
  • Poringumas. Ketus „sugeria“ kvapus dėl medžiagos poringumo, todėl neturėtumėte laikyti jame paruošto maisto.
  • Labai svarbu ketaus indus tinkamai paruošti prieš pirmą naudojimą ir juos nuolat prižiūrėti (žiūrėkite instrukciją).  Netikėkite gandais, sklindančiais apie ketaus indus.

 YRA KELI ĮPRASTI MITAI APIE KETAUS INDUS, KURIAIS NEREIKĖTŲ TIKĖTI.

  • Kaitinant kenksmingos medžiagos išsiskiria ir patenka į maistą. Kadangi ketus iš esmės yra geležis, turinti nedidelę priemaišų dalį, maisto gaminimo metu gali išsiskirti tik nedidelis geležies kiekis, kuris nėra kenksmingas. Atvirkščiai, jis yra net naudingas! Pavyzdžiui, ketaus inde ruoštas maistas gali padėti kovoti su mažakraujyste.
  • Ant ketaus viskas dega. Tai tiesa tik iš dalies, pavyzdžiui, jei keptuvė nebuvo tinkamai naudojama ir prižiūrima. Jei norite, kad keptuvė įgytų nesvylanti sluoksnį, turite nuolat "užsandarinti" poras augaliniu aliejumi.
  • Ketaus indus lengva sudaužyti. Tiesą sakant, keptuvių, puodų ir katilų sienelės ir dugnas yra tokie stori, kad norint tai padaryti, reikia daug pastangų.  Tačiau stipriai veikiant mechaniniškai arba smūgiuojant dužta net ketus!
  • Ketaus indai yra tinkami maistui gaminti, bet ne laikyti, jie lėtai kaista, bet tuo pačiu metu jie taip pat lėtai vėsta.  O jei norite pajusti patiekalų skonį, kaip „pas močiutę vaikystėje“, rinkitės ketaus indus.

KETAUS INDŲ MANOLI
VARTOJIMO INSTRUKCIJA

Ketaus indai MANOLI naudojami maistui pašildyti ir gaminti ant visų rūšių viryklių (dujinių, elektrinių, keraminių, indukcinių, bei orkaitėje).

PARUOŠIMAS PRIEŠ PIRMĄ NAUDOJIMĄ

Prieš pradėdami naudoti keptuvę pirmą kartą kempine ar nemetaliniu šepečiu kruopščiai nuplaukite ją šiltu vandeniu ir švelniais plovikliais, nuvalykite ją. Į sausą keptuvę supilkite rupią druską ir, kartkartėmis pamaišydami, pakaitinkite 10 minučių. Po kaitinimo pašalinkite druską, praskalaukite keptuvę tekančiu vandeniu ir nuvalykite. Tuomet įkaitinkite keptuvę ant viryklės virš 100°C ir palikite keptuvę atvėsti. Vidinį paviršių ištepkite plonu augalinio aliejaus sluoksniu. Keptuvė paruošta naudoti.

INDŲ PRIEŽIŪRA

Nenaudokite ketaus keptuvės ilgalaikiam maisto laikymui.
Panaudoję keptuvę, kempine ar nemetaliniu šepetėliu ją nuplaukite šiltu vandeniu ir plovikliais. Naudojant abrazyvinius ploviklius, bus pažeistas paviršiaus apsauginis sluoksnis ir vėliau susidarys rūdys. Plauti ketaus keptuvę galite tik rankomis, nenaudodami indaplovės. Po plovimo keptuvės paviršių nuvalykite sausu audiniu arba popieriniu rankšluosčiu, po to ant vidinio paviršiaus uždėkite ploną augalinio aliejaus sluoksnį.
Jei dėl netinkamo naudojimo keptuvės paviršiuje atsiranda rūdžių, elkitės taip: pašalinkite rūdis abrazyviniu plovikliu, metaliniu šepetėliu, smulkiu švitriniu popieriumi, nuplaukite tekančiu vandeniu, nuvalykite sausu audiniu arba popieriniu rankšluosčiu, uždėkite ploną augalinio aliejaus arba gyvūninių riebalų sluoksnį ir keptuvę padėkite vienai valandai į orkaitę, įkaitintą iki 200°C.

SVARBU: gamindami maistą, kad neapsideginti, būtinai naudokite virtuvines pirštines!
KETAUS INDAI MANOLI ILGAAMŽIAI, JŲ VARTOJIMO LAIKAS NERIBOTAS.

Gamintojas
Manoli
Pastebėjote klaidą prekės aprašyme ar nuotraukų galerijoje? Praneškite mums

Ketaus puodai – virtuvės klasika. Juos naudojo mūsų seneliai, o šiandien šio tipo puodai modernioje versijoje grįžta į virtuvę. Ketaus puodo įsigijimas gali tapti didelės meilės pradžia, kuri lems, kad iš kitų medžiagų pagaminti puodai liks nuošalyje. Ką vertėtų žinoti renkantis ketaus puodus? Įžvalgomis ir patarimais dalinasi Varlė.lt specialistai.

Iš ko gaminami ketaus puodai?

Ketaus puodai gaminami iš anglies ir geležies lydinio, kuris vadinamas ketumi. Ketaus puodai turi daugybę privalumų, kurie palengvina kasdienį maisto gaminimą. Taip pat ketaus puodai yra sveikesni nei kitom medžiagom dengti puodai, nes gaminimo metu neišskiria jokių kenksmingų medžiagų.

Pagrindiniai ketaus puodų privalumai

  • Ketaus puodai yra labai patvarūs ir tinkamai prižiūrimi tarnauja ilgus metus.
  • Jų viduje šiluma pasiskirsto tolygiai, todėl mažiau prarandama maistinių medžiagų, o patiekalai yra sveikesni bei gardesni.
  • Ketaus puodai (neemaliuoti) yra universalūs: tokie indai yra tinkami naudoti ant indukcinių, keramikinių, elektrinių ar dujinių viryklių; orkaitėse, ant grilių ar netgi virš tiesioginės ugnies. Naudojant ant stiklinių ar keramikinių viryklių, visada ketaus indą pakelkite – niekada netempkite.
  • Negalima dėti į mikrobangų krosneles.
  • Įkaitęs puodas ilgai išlaiko šilumą, todėl pagamintas maistas bus šiltas net ir po kelių valandų.

Ką galima gaminti ketaus puode?

Atsakymas į šį klausimą yra banaliai paprastas, nes ketaus puodai tinka viskam, mat tai ...

Skaityti daugiau
Atsiliepimai
Panašios prekės
Ketaus keptuvė su lieta rankena Manoli LR220 - Keptuvės

Ketaus keptuvė su lieta rankena Manoli LR220

 
16,40
-23 %
12,61 2-4 d. d.
(1)

 
Prekė išparduota ()
Ketaus keptuvė su lieta rankena Manoli LR160 - Keptuvės

Ketaus keptuvė su lieta rankena Manoli LR160

 
9,99 2-4 d. d. (5)

 
Prekė išparduota ()
Jūsų peržiūrėtos prekės