Daugiafunkciniai puodai patogūs tuo, kad apjungia kelių įrenginių funkcijas ir leidžia programuoti maisto gaminimo procesą ir tokiu būdu taupyti laiką. Daugiafunkcinis puodas – santykinai naujas išradimas, kurio paskirtis maisto ruošimo automatizavimas ir radikalus supaprastinimas. Šio įrenginio paprastumas stebina, o galimybės džiugina. Rekomenduojama daugiafunkcinio puodo pasirinkimo procesą padalinti į kelis etapus, leisiančiaus įsigyti būtent tą Jums tinkamiausią įrenginį.
Renkantis daugiafunkcinį puodą, kaip ir bet kokią kitą buitinę techniką, reikėtų vadovautis tam tikrais apibrėžtais kriterijais. Pagrindiniai – tai namų ūkio narių skaičius ir mitybos prefencijos bei tai, kaip įvairiai planuojama naudotis įrenginiu.

Galia
Šis rodiklis svyruoja diapazone nuo 300 – 400 iki 1700 – 2000 W. Čia principas yra toks pats, kaip ir mikrobangės atveju: kuo įrenginys galingesnis, tuo greitesnis patiekalo ruošimo procesas. Tačiau nereikėtų pamiršti sunaudojamos energijos taupymo fakto.
Geriausio laiko ir taupymo santykio rodikliai yra 650 – 900 W. Didesnė nei 900 W galia sutrumpina laiką, tačiau yra energijos pereikvojimo priežastis. Ir atvirkščiai, maža 350 – 500 W galia pasižymintys modeliai yra pakankamai taupūs, tačiau labai ilgai gamina.
Išimtimi šiuo atveju tapo galingi inovatyvūs modeliai su indukciniu kaitinimu. Specialaus metalo dubuo įkaista elektromagnetinių bangų dėka, o tai, lyginant su konktaktiniu šildymu, esant 30-40 proc. energijos taupymui sutrumpina gaminimo procesą.
Dubuo …
Skaityti daugiau