Sumuštinių keptuvai

Nieko nėra geriau, nei vidury žiemos suvalgyti karštą, keptą sumuštinį ar gražią dieną suvalgyti keptą sumuštinį užsigeriant šaltu gėrimu. Vaikystėje sumuštiniai buvo pagrindinis šeimos maistas ir aš iki šiol mėgstu gerą keptą sūrį. Kepti sumuštiniai dažniausiai buvo kepami sumuštinių keptuve arba paprasčiausiai įkaitusioje keptuvėje. Tačiau šiandien galima rinktis daug daugiau variantų. Nuo paprastų, „ant viryklės“ naudojamų keptuvų, iki užspaudžiamų, elektrinių skrudinimo keptuvų arba plokščių, grilio tipo sumuštinio keptuvų. Taigi rasite prietaisą, kuris patenkins jūsų poreikius. Taip pat galima surasti elektrinių prietaisų, kuriuos galima naudoti ir kaip sumuštinių, ir kaip pyragėlių (su įdaru) ar vaflių keptuvus. Toliau aprašomi keli šiandien prekyboje siūlomi sumuštinių keptuvų variantai, o taip pat informacija apie šių prietaisų naudojimą.

Senojo tipo sumuštinių keptuvai

Prieš pasirodant elektriniams prietaisams, iš pradžių visi naudojo iš storo metalo pagamintus sumuštinių keptuvus. Sumuštinį reikėjo paprasčiausiai uždėti ant apvalios arba kvadratinės formos, o tada nuo kraštų nupjaustyti pluteles.

Šiandien vis dar galima įsigyti šiuos senojo tipo sumuštinių keptuvus. Tai puikus sprendimas, jeigu norite kepti sumuštinius ant viryklės arba net stovyklaujant, kai norite išsikepti karštą, skrudintą sumuštinį namuose arba gamtoje. Šio tipo keptuvai suteikia keptiems sumuštiniams daug geresnį skonį nei įprastas greito ir paprasto ruošimo elektrinis sumuštinių keptuvas.

Elektriniai užspaudžiami sumuštinių keptuvai

Vieni dažniausiai šiandien prekyboje siūlomų sumuštinių keptuvų yra užspaudžiamo tipo sumuštinių keptuvai. Paprastai šiuose prietaisuose galima vienu metu kepti du sumuštinius ir sumuštiniai paruošiami per kelias minutes.

Dėl išskirtinės formos šie sumuštinių keptuvai suspaudžia sumuštinį panašiai, kaip gaminant pyragėlius su įdaru, todėl jums nebereikia rūpintis dėl išvarvėjusio įdaro (nebent į sumuštinio vidų pridėsite per daug įdaro). Šie keptuvai puikiai tinka, jeigu norite greitai ir paprastai iškepti sumuštinių vakarėliui. Dauguma sumuštinių keptuvų padalina ir suspaudžia sumuštinį suformuojant du trikampius.

Plokšti (vertikalūs) sumuštinių keptuvai

Kai kurie žmonės mėgsta, kad jų iškepti sumuštiniai būtų plokšti. Plokšti sumuštinių keptuvai leidžia jums išlaikyti pradinę sumuštinio formą, tačiau viduje esantys ingredientai ištirpsta ir sulimpa. Šie sumuštiniai puikiai tinka valgykloms, kai darbuotojai atsineša savo supakuotų sumuštinių priešpiečius. Taip pat sumuštinių keptuvus galima naudoti ir „Panini“ sumuštinių ar kebabų ruošimui.

Daugiafunkciniai sumuštinių keptuvai

Galbūt jūs dažnai nevalgote keptų sumuštinių. O galbūt tiesiog nesate linkę įsigyti daugybės skirtingų buitinių prietaisų, kurie virtuvėje užimtų daug vietos. Bet kokiu atveju, jums puikiai tiktų vienas iš aprašytųjų sumuštinių keptuvų. Kaip jau aprašyta aukščiau, plokščias sumuštinių keptuvas puikiai tinka ne tik sumuštiniams, bet ir kebabams kepti, be to prekyboje siūlomi sumuštinių keptuvai taip pat veikia kaip vaflių keptuvai arba griliai. Naudojant vieną iš šių prietaisų nebereikės jaudintis dėl skirtingų prietaisų skirtingiems metų laikams – šie sumuštinių keptuvai tinka kiekvienam sezonui!

Keptiems sumuštiniams puikiai tinkantys ingredientai

Vienas didžiausių keptų sumuštinių privalumų yra tai, kad ingredientai išslydo ir sukimba bei gaunamas gardus derinys, žinoma, jeigu tik pasirenkate tinkamus ingredientus. Visi yra ragavę kepto sūrio (jeigu dar neragavote, būtinai pabandykite!), tačiau ar esate išbandę toliau išvardintus derinius?

► Pomidoras, sūris ir kumpis.

► Avokadas ir sūris.

► Keptas kiaušinis – paprasčiausiai užliekite kiaušiniu apatinę duonos riekę ir kepkite savo sumuštinių keptuve.

► Tunas ir majonezas.

► Konservuoti arba švieži spageti makaronai arba keptos pupelės.

► Švieži vaisiai ir šiek tiek kremo, jeigu gaminate desertinį sumuštinį.

Join the discussion

El. pašto adresas nebus skelbiamas.