Kaitlentės

Dauguma mūsų dažniau nei orkaitę nautoja kaitlentę, kuri yra svarbi įrangos dalis. Šiuolaikinėje viruvėje nebūtinai įtaisoma virš orkaitės.

Pirkdami kaitlentę atkreipkite dėmesį į:

Dydis ir plotas

Paprastai kaitlentės yra 60 cm pločio ir paprastai turi 4 degiklius. Taip pat galite įsigyti 70 cm pločio modelius su 5 degikliais, kuriuos vis tiek galima įtaisyti į 60 cm tarpą, dalinai užleidžiant ant darbinio paviršiaus. Jeigu yra vietos ir jeigu yra poreikis, mes taip pat siūlome ir 80 cm bei 90 cm pločio kaitlentes.

Populiariausia degiklių konfigūracija (arba zonos ant keramikinės kaitlentės), nepriklausomai nuo to, ar tai dujinė ar elektrinė kaitlentė, yra viena didelė, dvi vidutinės ir virimui ant lėtos ugnies skirtos vietos. Kai kuriose kaitlentėse dabar yra specialiai žuvies keptuvei ar kitų produktų ruošimo keptuvėms ar puodams skirti degikliai.

Angos, į kurią bus montuojama kaitlentė, matmenys yra mažesni, nei pati kaitlentė. Taip yra dėl dalinio kaitlentės užleidimo ant darbinio paviršiaus ir jos įtaisymo virš darbastalio.

Domino kaitlentės taip vadinamos dėl savo išskirtinės stačiakampės formos. Vieną greta kito įtaisant kelių skirtingų tipų blokus, galite sudaryti lanksčią ir patogią kaitlentę. Nepamirškite, kad visada prie standartinės kaitlentės gali pridėti vieną domino kaitlentę. Pavyzdžiui, prie įprasto dydžio elektrinės indukcinės kaitlentės pridėti vieną kaitvietę.

Kaitlentė su vienu degikliu puikia tinka toms vietoms, kuriose nenorite statyti įprastos, viso dydžio viryklės, pavyzdžiui, gyvenamajame kambaryje, kuris sujungtas su virtuve, arba studijos tipo bute. Taip pat tai gali būti patogu tais atvejais, kai mėgstate vaišinti svečius ir jums reikalinga papildoma kaitvietė, kuri papildytų esamą viryklę, nes jos vienos galios jau nebepakanka.

Tinkamumas

Tam tikri kaitlenčių tipai gali būti suderinami su tik tam tikrais virtuvės reikmenimis (pavyzdžiui, keramikinės kaitlentės ir geležies pagrindo keptuvės). Norėdami pasirinkti tinkamai, iš pradžių susipažinkite su skirtingais kaitlenčių tipais ir karščio šaltiniais, nes galite ne tik sugadinti netinkamą puodą ar keptuvę, bet ir pažeisti maisto ruošimo prietaisą.

Dujinės kaitlentės

Dujos vis dar populiarios, net karštį galima matyti, lengvai valdyti, be to, dujas naudoti pigiau nei elektros energiją. Dauguma šių viryklių uždegamos maitinimo tinklo, o ne baterijos pagalba. Kai kurios dujinės viryklės turi automatinį uždegimą, t. y., degiklis uždegamas pasukant mygtuką. Naudojant kitas dujines virykles sukant mygtuką drauge reikia laikyti nuspaudus uždegimo mygtuką. Kai kurios dujinės kaitlentės su automatiniu uždegimu turi pakartotinio uždegimo funkciją, pavyzdžiui, kai degiklis užgęsta. Kitos dujinės turi ugnies dingimo atjungimo funkciją, kuri užgesus liepsnai atjungia dujų tiekimo vožtuvą.

Elektrinės viryklės

Šių viryklių elektriniai kaitinimo elementai atrodo įprastai ir užtikrina puikų karščio paskirstymą po visą maisto ruošimo indo pagrindą. Kadangi šie elementai visą savo karštį perduoda į keptuvą ar puodą, šios viryklės pasižymi ekonomiškumu. Kai kurie kaitinimo elementai turi raudonos spalvos zonas, kurios yra galingesnės nei kiti, tokio paties dydžio kaitinimo elementai. Sandarūs kaitinimo elementai tinka bet kokio tipo maisto ruošimo indams su lygiu pagrindu, o ypač gerai suderinami su ketaus virtuvės reikmenimis.

Keramikinės kaitlentės

Šios populiarios kaitlentės turi stiklinį paviršių, su apačioje įtaisytas kaitinimo elementais. Karštis perduodamas stiklu tik į maisto ruošimo indą. Šias kaitlentes paprasta valyti, be to, kai kurios kaitlentės turi pirštu valdomus, lietimui jautrius valdymo elementus. Kai kurios kaitlentės turi jutiklius, kurie automatiškai išjungia arba atjungia kaitinimą, o taip pat laikmačius, todėl jums nebereikės sugrįžti prie kaitlentės išjungti karščio. Visos kaitlentės turi liekamojo karščio lemputes, todėl galėsite matyti, kada kaitvietės yra pakankamai atvėsusios, kad jas būtų galima liesti.

Keramikinės kaitlentės kaitinimo elementai gali būti įvairiausios formos, pavyzdžiui, srandartinio spinduliavimo (pagrindinės) formos, su greito reagavimo juostiniais elementais, o taip pat halogeniniai elementai (kurie valdymo atžvilgiu labiausiai panašūs į dujinius degiklius, išskiriantys pastovų karštį). Dar vienas, labai efektyvus būdas, užtikrinantis greitą, tikslų ir tolygų karščio perdavimą, yra indukcinės kaitlentės. Nors šio tipo kaitlentės žymiai brangesnės, tačiau jos greičiau įkaista, yra lengviau valdomos nei dujinės kaitlentės ir jų naudojimo išlaidos mažesnės nei elektrinių kaitlenčių. Naudojant indukcines kaitlentes reikia specialių virtuvės reikmenų su dvivalente geležimi, kad reikmenys taptų magnetiniai.


Elektrines kaitlentes paprasta valyti ir jos turiu karščio išlikimo lemputes, todėl galite matyti, kada kaitvietės yra pakankamai atvėsiusios, kad jas būtų galima liesti.


Dujinės kaitlentės yra populiarios, nes liepsną galima matyti, ją lengvą valdyti, be to, dujas naudoti pigiau nei elektros energiją.


Indukcinės kaitlentės užtikrina ypač gerą valdymą, greitą įkaitimą ir saugumą.


Įtaisykite kelias kaitvietes ir sukurkite lanksčią ir patogią maisto ruošimo kaitlentę.

Parašykite komentarą