Atėjo laikas užsirišti prijuostę ir griebti kepimo žnyples – atėjo kepsnių kepimo sezonas. Nesvarbu, kokį grilių planuojate įsigyti – anglinį, dujinį, elektrinį ar rūkymo principu veikiantį grilį, toliau rasite kelis pirkimo patarimus ir priminimus apie saugumo savybes.
Grilių tipai
Išsirinkti geriausią grilį, kuris tiktų jūsų gyvenimo būdui, gali būti sunki užduotis. Svarbu nepamiršti vieno svarbaus dalyko: svorio. Grilių kaina skaičiuojama ne pagal svorį, tačiau iš sunkesnio metalo pagaminti griliai yra patvaresni. Toliau aprašomi keli papildomi grilių arba rūkyklų pasirinkimo patarimai.
Skirtingi gamintojai siūlo įvairius grilių modelius. Visada naudodami bet kokio tipo grilį remkitės gamintojo pateiktomis instrukcijomis.
Angliniai griliai
Angliniuose griliuose naudojami akmens anglies briketai, mediena arba jų derinys.
- Kepant maistą ant anglinio grilio gaunamas intensyvesnis, dūminis skonis.
- Maisto ruošimas ant anglies yra ilgesnis procesas. Po anglių uždegimo galėsite pradėti kepti maistą po 15-30 minučių. Tai priklauso nuo grilio dydžio ir naudojamų anglies briketų skaičiaus ir tipo.
- Geresnės kokybės griliai turi oro išleidimo angas, kurios padeda valdyti maisto ruošimo temperatūrą.
- Naudojant anglinį grilį reikia reguliariai pašalinti pelenus.
Dujiniai griliai
Dujiniuose griliuose naudojamas skystas propanas (SP) arba gamtinės dujos.
- Dujinius degiklius naudoti švariau ir pigiau nei anglinius.
- Dujiniai griliai greitai užsidega – pakanka spustelėti mygtuką, pasukti mygtuką arba naudoti grilyje integruotą elektroninį …
!--more-->
Skaityti daugiau